Nieuws

Katie Morgan en Jorian van Nee kregen de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2024. Ze speelden een aantal quatre-mains in een wervelende performance. Eén van de stukken is gecomponeerd door Jorian zelf met als titel ‘De kapotte robot’.

 

 

Jorian speelde meerdere keren op het Aurora festival met lovende recensies voor zijn spel op een pas gerestaureerde Pleyel vleugel in Groningen en in Smilde.

1I2A8819-scaled-62a93c78
lied duo
Zangeres Noëlle Drost en Jorian vielen in de prijzen bij de finale van de internationale lied duo competitie 2022.

Thomas Prechall op cello en Jorian op piano gaven een serie concerten in Nederland en Parijs met onder andere eigen werk van beiden.

sasha en jorianAls begeleider van Sasha Witteveen deed Jorian in 2022/2023 een tournee door heel Nederland in het kader van de Dutch Classical Talent Award. Ze spelen in juni ook op Goodmesh in Den Haag.

2022-08-22 affiche Jorian van Nee Jorian speelde een recital in de kerk van Midsland op Terschelling.

De Volkskrant had een mooie recensie van Jorians optreden tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

jorian dusseldorf 2 2019Schumann competition in Dusseldorf

concert utrecht
Concert in de Fundatie van Renswoude te Utrecht, georganiseerd door Culture Connections Company.

jorian4Optreden in voorprogramma van harpist Remy van Kesteren in het Muziekgebouw aan het IJ.

IMG_1849Recital in het Karmelklooster in Drachten op 6 maart 2016. Op het programma de volledige Kinderszenen van Schumann, preludes 1-6, 15, 16 van Chopin, Heimweh nach Aussee van Jorian van Nee, en Rhapsodie 19 van Liszt.

jorian lisztLiszt international junior academy tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam samen met Alim Beisembayev, Yang Yang Cai, Jae Hong Park and Youngjae Kim. Een week lang masterclasses en workshops, afgerond met een slotuitvoering op 23 augustus in de Amstelkerk.

malagaInspelen voor het ‘Musical Summer’ concert in de Sala Maria Cristina in Malaga, Spanje.

jor2Lisa Jacobs en Jorian spelen het Scherzo van Jorian in TivoliVredenburg, wat live op radio 4 wordt uitgezonden met Margriet Vroomans als presentatrice.

IMAG0398Soundcheck voor het live optreden bij Radio 4 Muziekwijzer met Edwin Rutten als presentator.

wit3Optreden bij Podium Witteman met Hawijch en Jan.

masterclass-Ralph-van-RaatMasterclass van Ralph van Raat in de Westvest Kerk in Schiedam.

Hawijch en Jorian speelden op 3 november in Amersfoort ter gelegenheid van 200 jaar toezicht op justitiële inrichtingen. In het publiek zitten Prinses Beatrix, staatssecretaris Fred Teeven en burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort.
Jorian tijdens zijn recital in de goedgevulde Grote Kerk te Emmen.
Interview na het optreden met Florian Verweij in een volle Vondelkerk tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Jorian en Florian speelden als pianoduo een bewerking van het jachtkwartet van Mozart.

Interview bij het Vondelparkfestival waar Jorian Liszt, Grieg en eigen werk speelde.

Openluchtconcert bij de Piano Workshop in Nieuwerkerk aan de IJssel met Hawijch Elders. Op het programma stonden werken van Beethoven, Brahms, Ravel and Mozart.


Op 1 maart speelde het AMT concert met Jorian op de piano het Carnaval des Animaux van Saent-Saens in Vredenburg Leeuwenberg Utrecht, met daarbij een verhaal verteld door Edwin Rutten.

Op 1 februari speelde Jorian het tweede pianoconcert van Chopin met Sinfonia Rotterdam in het wereldmuseum. Dit optreden is een prijs die hij won bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours in 2013. De opname is te zien onder de video-tab.

Mozart concert KV449 tijdens de finale van YPF 2013 met het Yehudi Menuhin orkest onder leiding van Malcolm Singer. Jorian won hiermee de tweede prijs. Tevens won hij de Thomas Beijer prijs voor de beste uitvoering van het moderne stuk van de gelijknamige componist.

In het stadhuis van Oudewater met Milos Gouka en Juan Zurutuza waar Jorian 2 van zijn eigen werken speelde tijdens de kamermuziekdagen op 10 november 2013.

Op zondag 3 november speelde Jorian live voor radio 4 in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Hij speelde een solostuk van Mendelssohn en zijn eigen Scherzo samen met Nana op viool. De uitzending is hier te beluisteren.

Jorian en Nana maken zich gereed voor hun optreden, geholpen door Erika Waardenburg, directeur van de Academie Muzikaal Talent die dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert. Rechts presentator Hans van den Boom.


Op 3 oktober speelde Jorian met het Residentieorkest in Den Haag het Mozart pianoconcert nr 14 (KV 449) met als dirigent Lawrence Foster. De goedgevulde Anton Philipszaal werd ook nog getrakteerd op een toegift in de vorm van zijn eigen compositie ‘Nocturne’.

Op 27 september was er een concert in het Cals College Nieuwegein door Jorian en andere leden van de Academie Muzikaal Talent. Het was een zeer geslaagde avond, mede dankzij de medewerking van Joost Overmars en de opkomst van een enthousiast publiek.

Op 3 augustus 2013 speelde Jorian 2 eigen stukken in het slotconcert van het Peter de Grote festival in de Nieuwe Kerk te Groningen waar hij de HJSO prijs won. Een opname van zijn eigen compositie Nocturne werd op 7 augustus uitgezonden op radio 4 in het programma Podium.


Jorian was op 5 mei 2013 te gast in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam waar hij live speelde voor radio 4 met als presentator Hans van den Boom. De uitzending is via uitzending gemist te beluisteren.
Jorian heeft op 21 april 2013 de eerste prijs gewonnen van het Prinses Christina Concours in de categorie tot 15 jaar. Hij won tevens de persprijs. Een interview met Jorian en een verslag van de finale is uitgezonden op het jeugdjournaal, zie uitzending gemist vanaf 6:40. De finale optredens zijn een dag later op Radio 4 uitgezonden door omroep MAX. De finalisten met prinses Christina die de prijzen uitreikte. Foto door Peter van Mulken.


Op 16 april was Jorian met alle finalisten van het Prinses Christina Concours te gast in De Wereld Draait Door.

Jorian heeft op 6 april in het provinciehuis van Den Haag de eerste prijs gewonnen in het Prinses Christina Compositie Concours 2013 in de categorie tot 15 jaar. Hij voerde zelf 2 van zijn eigen pianowerken uit, ‘Heimwee naar Aussee’ en ‘Kleine Polonaise Engelenbak’. Tevens is hij tijdens de dag der genomineerden geselekteerd voor de finale van het Prinses Christina Concours op 21 april. Hij kreeg ook nog eens 2 publieksprijzen, zowel tijdens het compositieconcours als tijdens het gewone concours.

De prijswinnaars van het compositieconcours 2013

Jorian heeft op 24 maart de eerste prijs gewonnen van de regionale finale van het Prinses Christinaconcours in De Doelen te Rotterdam. Hij won tevens de publieksprijs en een optreden met het Sinfonia Rotterdam orkest.


De eerste prijs wordt uitgereikt door Jan Franssen, commissaris van de koningin in Zuid-Holland


Jorian krijgt de publieksprijs uit handen van burgemeester Aboutaleb


Groepsfoto van alle prijswinnaars

Interview op radio Gelderland en recensie in het Brabants dagblad van het nieuwjaarsconcert 2013 na het nieuwjaarsconcert 2013 in Zaltbommel.


Artikelen in AD

Tijdens compositieconcours 2013

Bach dubbelvioolconcert bij kasteel Endegeest

“Heimweh nach Aussee” in het muziekcafé in Bad Aussee, Oostenrijk.

Jorian en Christopher Devine bereiden zich voor op hun optreden bij het kamermuziekfestival Hoorn 2012.